Hulp bij het voorbereiden van overlandvluchten en navigatievluchten

Je hebt al enige tijd geleden jouw brevet behaald, vliegt rond met familie, vrienden en kennissen en zou graag een keer verder willen vliegen. Maar je merkt dat je een soort drempel voelt. De laatste keer dat je naar het buitenland bent gevlogen is alweer enige tijd geleden of misschien heb je het slechts één keer gedaan tijdens je opleiding. Hoe zat het ook alweer; waar moet ik allemaal rekening mee houden, welke bronnen kan ik gebruiken en hoe plan ik nou precies zo'n vlucht?

Ground Effect helpt je in de voorbereiding, laat je zelfstandig de vlucht te plannen, geeft je daarbij hints en tips en zorgt ervoor dat je met een gerust gevoel aan de geplande vlucht begint.

Gebruik van EasyVFR in de praktijk.

Je hebt sinds kort je brevet en tijdens de lessen heb je af en toe al eens gebruik gemaakt van electronische navigatiemiddelen, zoals EasyVFR. Of je vliegt al heel Europa door en maakt daarbij gebruik van EasyVFR, maar meer bij de voorbereiding dan tijdens het vliegen. Hoe dan ook, je hebt het gevoel dat er meer in zit en eruit te halen is.

Ground Effect laat je zien welke functionaliteiten er allemaal in deze software zit en hoe je deze in de praktijk kunt gebruiken. Tijdens de les laten we zien wat de effecten zijn van de verschillende functies en instellingen tijdens een vlucht. We kiezen een vertrekpunt, een bestemming, een route en gaan deze voorbereiden. Daarna gaan we deze vlucht simuleren, waarbij het bij EasyVFR zelfs mogelijk is dat de instructeur het vliegtuig vanaf zijn laptop bestuurt en ieder op zijn eigen device de vlucht letterlijk kan volgen in EasyVFR. Hierbij kan je ondertussen instellingen aanpassen en allerlei functies proberen en zien welk effect zij hebben. Tevens kunnen allerlei scenario's geoefend worden, zoals uitwijken naar een andere luchthaven, wat is de invloed van de wind of wat gebeurt er als ik een andere vlieghoogte kies. Tijdens een werkelijk vlucht is dit toch lastiger en is het risico aanwezig dat je (te lang of te veel) wordt afgeleid. Deze les biedt je de mogelijkheid om in alle rust te oefenen met de software en deze zo in te stellen dat deze voor een werkelijke vlucht straks perfect is ingesteld.

Praktische informatie

Afhankelijk van jouw wensen is ondersteuning het voorbereiden van een overland- of navigatievlucht tussen de 1 á 2 uur voldoende. De les over het gebruik van EasyVFR in de praktijk neemt 3 uren in beslag.

Klik hier voor meer informatie over data & tarieven.

Back to top